Periscope gebruiken op het web

Informatie over hoe je Periscope kan gebruiken als je geen iOS- of Android-apparaat hebt

Zelfs als je geen iOS- of Android-apparaat hebt, kan je Periscope-uitzendingen bekijken op het web.

Als je een eindeloze stream van populaire uitzendingen wil zien, kan je naar periscope.tv/couchmode gaan. Je kan ook het webprofiel van een specifiek account opzoeken.

Als je problemen ondervindt tijdens het bekijken van uitzendingen op het web, moet je controleren of Flash is geïnstalleerd op je computer. Bekijk verder je browserinstellingen om te controleren of Flash is ingeschakeld.

Registreren voor en inloggen bij Periscope op het web

Onze internetervaring maakt het mogelijk in te loggen bij je account en mee te doen als lid van het publiek zodat je reacties en hartjes kan sturen bij een uitzending.

Je kan je registreren voor een account en inloggen met X, Facebook, Google of een telefoonnummer. Ga naar www.pscp.tv om je te registreren voor en in te loggen bij Periscope op het web.

Registreren met een X-, Facebook- of Google-account

1. Selecteer Registreren bovenaan de pagina.
  2. Er verschijnt een venster. Selecteer Nieuw account aanmaken.
  3. Selecteer X, Facebook of Google. Het account dat je selecteert, wordt je primaire inlogmethode wanneer je account eenmaal is gemaakt. Dit kan niet worden veranderd.
  4. Voer je inloggegevens in en meld je aan bij het account je hebt geselecteerd. Als aanmeldingsverificatie is ingeschakeld voor je account, moet je deze voltooien.
  5. Selecteer een gebruikersnaam en weergavenaam.
  6. Nadat je bent geverifieerd, wordt je account gemaakt en kom je terecht op de startpagina op het web.

Registreren met een telefoonnummer

1. Selecteer Registreren bovenaan de pagina.
  2. Er wordt een venster geopend. Selecteer Nieuw account aanmaken.
  3. Selecteer Telefoonnummer. Het telefoonnummer dat je selecteert, wordt je primaire inlogmethode wanneer je account eenmaal is gemaakt. Dit kan niet worden veranderd.
  4. Vul je telefoonnummer in, voltooi de captcha en selecteer Verifiëren.
  5. Er wordt een sms-bericht met een verificatiecode naar je apparaat gestuurd. Vul deze code in het daarvoor bestemde veld in.
  6. Selecteer een gebruikersnaam en weergavenaam.
  7. Nadat je bent geverifieerd, wordt je account gemaakt en kom je terecht op de startpagina op het web.

Inloggen met een X-, Facebook- of Google-account

1. Selecteer Inloggen bovenaan de pagina.
  2. Er verschijnt een venster. Selecteer Inloggen.
  3. Selecteer X, Facebook of Google
  4. Voer je inloggegevens in en meld je aan bij het account je hebt geselecteerd. Als aanmeldingsverificatie is ingeschakeld voor je account, moet je deze voltooien.
  5. Nadat je bent geverifieerd, keer je terug naar de startpagina op het web.

Inloggen met een telefoonnummer

1. Selecteer Inloggen bovenaan de pagina.
  2. Er verschijnt een venster. Selecteer Inloggen.
  3. Selecteer Telefoonnummer.
  4. Vul je telefoonnummer in, voltooi de captcha en selecteer Verifiëren.
  5. Er wordt een sms-bericht met een verificatiecode naar je apparaat gestuurd. Vul deze code in het daarvoor bestemde veld in.
  6. Nadat je bent geverifieerd, keer je terug naar de startpagina op het web.

Welke functies kan ik gebruiken op het web?

Wanneer je eenmaal met ingelogd op Periscope op het web, kan je het volgende doen:

Reageren in live uitzendingen

• Druk op enter om de focus op het tekstinvoerveld te zetten en druk op esc om het tekstinvoerveld te verlaten.
  • Er is een afkoelingsperiode na elke reactie voordat je een nieuwe reactie kan versturen.

Hartjes in live uitzendingen en herhalingen

• Als je hartjes wil sturen tijdens een uitzending, klik je op het hartje in de rechterbenedenhoek van het scherm of op de spatiebalk.

Uitzendingen melden

• Selecteer het pictogram meer om de uitzending te melden.

Reacties melden

• Als je een reactie wil melden, selecteer je de reactie en selecteer je vervolgens het pictogram meer.

Volgen/Ontvolgen

• Selecteer een gebruikersnaam op de startpagina op het web of tijdens het bekijken van een uitzending om naar het webprofiel van de gebruiker te gaan.
  • In het webprofiel selecteer je vervolgens Volgen of Ontvolgen.

Accounts blokkeren

1. Selecteer een gebruikersnaam op de startpagina op het web of tijdens het bekijken van een uitzending om naar het webprofiel van de gebruiker te gaan
  2. Zet in het webprofiel de aanwijzer op het tandwielpictogram naast de knop Volgen en kies @gebruikersnaam blokkeren.

Sneltoetsen op het web

Tijdens het kijken

• M: Negeren
  • H: filmmodus inschakelen
  • P: zijbalk weergeven

Tijdens kijken in de couchmodus

• <PIJL-RECHTS>: overgang naar volgende video

De taal van Periscope wijzigen

Periscope is een wereldwijde app en we willen je in staat stellen uitzendingen te vinden in de taal van je voorkeur. We hebben Periscope voor het web gelokaliseerd om meer dan 30 talen te ondersteunen. Als je uitzendingen bekijkt in een browser en een andere taal te zien krijgt, kan het zijn dat je je browserinstellingen moet wijzigen:

Internet Explorer

• Wanneer je een versie van Internet Explorer installeert, worden je voorkeuren automatisch ingesteld op basis van je Windows-instellingen.
  • Je kan je taalvoorkeuren wijzigen door naar Extra > Internetopties > Algemeen (tabblad) > Talen > Taalvoorkeuren te gaan.

Firefox

• Je kan je taalvoorkeuren wijzigen door naar Extra > Opties (Windows) of Firefox > Voorkeuren (Mac OS X) te gaan en InHou (tabblad) > Talen > Kiezen (knop) te selecteren.

Safari

• In Mac OS X wordt de taal ingesteld in de systeemtaalvoorkeuren van OS X. Je kan deze voorkeuren wijzigen door naar Systeemvoorkeuren > Taal en tekst > Taal

Google Chrome

• Je kan je taalvoorkeuren wijzigen door naar Opties (Windows) of Chrome > Voorkeuren (Mac OS X) te gaan en Geavanceerde instellingen weergeven > Talen te selecteren.

Opera

• In Windows kan je je taalvoorkeuren instellen in Menu > Instellingen > Voorkeuren > Algemeen > Taal > Details (knop).

Webprofielen

In webprofielen worden live en recente uitzendingen en het aantal hartjes weergegeven. Profielen zijn te vinden op pscp.tv/gebruikersnaam (voer de gebruikersnaam in van het account dat je zoekt). Als je problemen ondervindt bij het vinden van een webprofiel, kan je proberen @ toe te voegen voor de gebruikersnaam: pscp.tv/@gebruikersnaam.