Skip to main content

Jak dezaktywować konto na platformie >x<?

Chcesz zrobić sobie przerwę od platformy >x<? Rozumiemy to. Czasami warto na chwilę się wycofać i spojrzeć na wszystko z dystansem. Jeśli chcesz zrezygnować na stałe, też możemy Ci w tym pomóc. Postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku dotyczącymi dezaktywacji – lub usunięcia – Twojego konta na platformie >x<.

  • Dezaktywacja a usunięcie konta na platformie >x<
  • Dezaktywacja konta na platformie >x<
  • Usuwanie konta na platformie >x<
  • Co musisz wiedzieć, zanim dezaktywujesz swoje konto na platformie >x<
  • Jak dezaktywować konto
  • Dezaktywacja konta – najczęściej zadawane pytania
  • Dezaktywacja to pierwszy krok w procesie trwałego usuwania konta na platformie >x<. Dezaktywacja konta trwa 30 dni. Jeśli w ciągu 30 dni od dezaktywacji konta nie zalogujesz się na nie, zostanie ono usunięte, a Twoja nazwa użytkownika nie będzie już przypisana do Twojego konta.

Jak dezaktywować konto
  1. Stuknij ikonęmenu nawigacyjnego, a następnie Ustawienia i prywatność.

  2. Stuknij Twoje konto, a następnie Dezaktywuj konto.

  3. Zapoznaj się z informacjami dotyczącymi dezaktywacji kont, a następnie stuknij Dezaktywuj.

  4. Kiedy wyświetli się monit, wpisz swoje hasło i stuknij Dezaktywuj.

  5. Potwierdź swój wybór, stukając Tak, dezaktywuj.


Jeśli przed upływem 30 dni zechcesz wrócić na Xa, po prostu zaloguj się na swoje konto i wykonaj następujące kroki.

Subskrypcje i dezaktywacja konta

Dezaktywacja konta na platformie >x< nie powoduje automatycznego anulowania subskrypcji. Wszelkie płatne subskrypcje (np. >x< Premium, superobserwowanie) zakupione za pośrednictwem aplikacji >x< pozostaną aktywne. Możesz zarządzać tymi subskrypcjami za pośrednictwem platformy, na której zakładałeś/aś konto. Subskrypcje zakupione za pośrednictwem strony >x<.com zostaną automatycznie anulowane po dezaktywacji konta.

Anulowanie subskrypcji >x< Premium

Anulowanie superobserwowania

Dezaktywacja konta – najczęściej zadawane pytania

  • W ciągu 30 dni od dezaktywacji konta Twoje prywatne wiadomości nie zostaną usunięte. Po upływie 30 dni Twoje konto zostanie usunięte, podobnie jak wszystkie prywatne wiadomości wysłane z Twojej skrzynki.