Media Studio Analyses

Vanaf 13 juni 2024 introduceren we een nieuwe en verbeterde analysepagina, die een inhoudsanalyse voor je doelgroep en voor elk van jouw posts en media bevat. Terwijl we doorgaan met het werk aan de nieuwe analysepagina, kunt u hieronder zien hoe u uw analyses voor uitzendingen en media kunt bekijken.

Uitzendanalyses in Media Studio

• Bekijk de analysesecties in Producer.

Videoanalyses in Media Studio

• Analyses bekijken voor een bepaalde video
  • Veelgestelde vragen

Videoanalyses in Media Studio

Analyses bekijken voor een bepaalde video
  1. Klik op een video in je Media Studio-bibliotheek.
  2. In het venster dat wordt geopend, zie je de statistieken voor Videoweergaven, Voltooiingsratio en Gemiddelde kijktijd.
  3. Klik op de knop Meer analyses als je uitgebreidere analyses wil bekijken.
  4. Selecteer een datumbereik met het filter rechtsboven (standaard worden zeven dagen weergegeven).
  5. In het venster zie je de volgende statistieken:
    • Totaal aantal weergaven
    • Organische weergaven
    • Promoted weergaven
    • Voltooiingsratio video
    • Gemiddelde kijktijd
    • Kijkland
    • Kijkplatform (iOS, Android, internet, enzovoort)

Tip: de statistieken worden weergegeven per video, niet per post. Als je dezelfde video meerdere keren hebt gepost, verzamelen we alle statistieken voor die posts in deze weergave.

Videoanalyses in Media Studio - veelgestelde vragen

Welke meetmethode wordt gebruikt voor het bepalen van het aantal weergaven?

De belangrijkste teller voor het aantal weergaven van X Media Studio-video's wordt geactiveerd wanneer een gebruiker een video gedurende ten minste 2 seconden bekijkt en ten minste 50% van de videospeler in het zicht is. Dit geldt zowel voor weergavecijfers voor geüploade video's als voor live uitzendingen. De metrieken van Media Studio omvatten alleen ingelogde weergaven en omvatten niet uitgelogde weergaven en gegevens van X web insluitingen.

Ik zie promoted weergaven voor mijn video. Waar komen die vandaan?

Promoted weergaven komen van twee plaatsen afkomstig zijn:

1.  het account is onderdeel van het Amplify Pre-roll-programma en ontvangt promoted weergaven nadat de video('s) op ‘Te gelde maken’ is gezet

2. Posts van het account worden uitgelicht in het kader van een advertentiecampagne

Als je uitgelichte weergaven zien die je niet begrijpt, kan je contact opnemen met je X-accountbeheerder. Als je geen accountbeheerder hebt, kan je hier een ondersteuningsticket indienen: https://help.x.com/forms.

Hoe ver terug kan ik videoanalyses bekijken in Media Studio?

De gegevens in Media Studio gaan terug tot 2017.

Welke analyses worden gevolgd?

Accounts met toegang tot Media Studio hebben toegang tot het Videoanalysedashboard via het tabblad Analyse van Media Studio.  Enkele voorbeelden van de bijgehouden analyses zijn:

Gestarte video's
Retentieratio's (25%, 50%, 75%, 100%)
Voltooiingsratio's (25%, 50%, 75%, 100%)
Totaal aantal minuten weergegeven
Clicks voor call to action

Kan ik de analyses exporteren?

Ja, je kan analyses exporteren vanuit het Videoanalysedashboard (VAD) en vanuit Media Studio.

Kan ik analyses van video's exporteren uit mijn bibliotheek?

Ja. Klik op een video in je bibliotheek om het venster met mediadetails te openen. Klik vervolgens op de knop Meer analyses om geavanceerde analyses weer te geven. Klik op de knop Exporteren in dat venster met mediadetails.

Verwante hulp voor Media Studio

Overzicht
Bibliotheek
Analyses
Producer
LiveCut
Geld verdienen