Mensen volgen en groepen maken in Periscope

Mensen vinden en volgen in Periscope

Zoeken naar specifieke accounts en deze volgen

1. Ga naar het tabblad Personen.
  2. Tik op het zoekpictogram linksbovenaan in iOS of rechtsonderaan in Android.
  3. Voer op de zoekbalk de gebruikersnaam in van het account dat je zoekt.
  4. Tik op het pluspictogram om het account te volgen.

Als je Periscope-account is gemaakt met een je X-account, krijg je een lijst te zien van mensen die je volgt op X maar nog niet volgt in Periscope. Je X-volgers of de mensen die jij volgt worden niet automatisch geïmporteerd.

Wat houdt het in als je iemand volgt?

Mensen volgen in Periscope is de beste manier om een stream te maken die is afgestemd op he persoonlijke smaak. Verder houdt het in dat je ervoor kiest hun activiteiten in Periscope te volgen en dat je hen toestaat met jou te communiceren. Als je mensen volgt:

• worden hun uitzendingen vermeld op jouw tabblad Bekijken.
  • kunnen ze jou uitnodigen om de openbare uitzendingen van een andere uitzender te bekijken.
  • Ze kunnen chatten in jouw beperkte chat.
  • ontvang je een melding van hun openbare uitzendingen als pushmeldingen zijn ingeschakeld en het account niet wordt genegeerd.
  • kan je elkaar uitnodigen om privé-uitzendingen te bekijken als ze jou ook volgen.

Wanneer ontvang je pushmeldingen?

Pushmeldingen helpen je op de hoogte te blijven van recente activiteiten in Periscope. Ze zijn standaard uitgeschakeld, maar je kan ervoor kiezen pushmeldingen te ontvangen wanneer:

• iemand die je volgt LIVE gaat.
  • iemand die je volgt op X LIVE gaat.
  • iemand een uitzending met je deelt.
  • een uitzending aan jou wordt aanbevolen.
  • iemand je begint te volgen.
  • iemand je toevoegt aan een groep.

Meer informatie over het beheren van je pushmeldingen.

Blokkeren en deblokkeren

Wanneer je mensen blokkeert in Periscope, kunnen ze jou niet volgen en jouw uitzendingen niet bekijken wanneer ze zijn ingelogd. En jij kan hen niet volgen en hun uitzendingen niet bekijken.

Blokkeren in iOS of Android

1. Tik op het account dat je wil blokkeren.
  2. Tik in het profiel op het tandwielpictogram linksbovenaan in iOS of op het menupictogram in Android.
  3. Tik op Gebruiker blokkeren.

Deblokkeren in iOS of Android

1. Tik op Geblokkeerd in je Profiel om de lijst te bekijken van de accounts die je hebt geblokkeerd.
  2. Selecteer het account dat je wil deblokkeren door op het profiel te klikken.
  3. Tik op Geblokkeerd en selecteer Gebruiker deblokkeren.

Blokkeren op het internet

1. Selecteer een gebruikersnaam op de startpagina op het web of tijdens het bekijken van een uitzending om naar het webprofiel van het account te gaan
  2. Zet in het webprofiel de aanwijzer op het tandwielpictogram naast de knop Volgen en kies @gebruikersnaam blokkeren.

Deblokkeren op het internet

1. Ga naar het profiel dat je wil deblokkeren.
  2. Zet in het webprofiel de aanwijzer op het tandwielpictogram naast de knop Volgen en kies @gebruikersnaam deblokkeren.

In iOS of Android kan je gebruikers ook blokkeren via hun reacties tijdens een uitzending

1. Tik op een reactie van het account dat je wil blokkeren.
  2. Tik op Profiel weergeven.
  3. Tik in het profiel op het tandwielpictogram linksbovenaan in iOS of op het menupictogram in Android.
  4. Tik op Gebruiker blokkeren.

In iOS en Android kan je als uitzender gebruikers blokkeren via hun reacties. Selecteer het account dat je wil blokkeren en tik op Blokkeren.

Als kijker heb je de mogelijkheid de reacties van een account te melden als Wangedrag, Spam, Seksueel ongepast of Andere reden als je de reacties van dat account bij een specifieke uitzending niet meer wil zien. Meer informatie over het modereren van reacties.

Groepen en hoe je deze kan maken

Groepen maken het mogelijk momenten en ervaringen die belangrijk voor je zijn te delen met een selecte groep mensen, vrienden, familieleden of communityleden.

Een groep maken

1. Open het tabblad Personen en ga naar je profiel.
  2. scrolll omlaag en kies Groepen.
  3. Selecteer het pluspictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.
  4. Hier kan je een Groepsnaam invoeren en Leden toevoegen. Tik vervolgens op Klaar.
  5. Selecteer Maken in de rechterbovenhoek van het scherm.

Leden uit een groep verwijderen

1. Open het tabblad Personen en ga naar je profiel.
  2. scrolll omlaag en kies Groepen.
  3. Selecteer de groep die je wil wijzigen.
  4. scrolll omlaag naar het groepslid dat je wil verwijderen, veeg naar links en tik op Verwijderen.

Uitzenden naar een groep

Vanaf de groepspagina

1. Tik op Groepen.
  2. Selecteer de groep waarnaar je wil uitzenden.
  3. Tik op Uitzenden aan een groep.

Vanaf de pagina LIVE gaan

1. Tik op Openbaar om een doelgroep te kiezen.
  2. Selecteer een Groep onder Kies wie je uitzending kan bekijken.
  3. Selecteer LIVE gaan.

Gesloten groepen

Gesloten groepen stellen de maker van een groep in staat de enige beheerder te zijn. Dit betekent dat alleen de beheerder leden kan toevoegen of verwijderen en de naam van de groep kan wijzigen. Als je een gesloten groep wil maken of een groep gesloten wil maken nadat je deze hebt gemaakt, kan je de instelling Gesloten groep inschakelen op het beheerscherm. Als een groep gesloten is, zie je dit naast de naam van de groep.

Groepsuitnodigingen

Met groepsuitnodigingen kan je kiezen van welke groepen je lid wil worden. Als je groepsuitnodigingen wil ontvangen, kan je de instelling Groepsuitnodigingen automatisch accepteren in je profiel uitschakelen. Wanneer je hebt aangegeven dat je niet automatisch wil worden toegevoegd aan groepen, krijg je pas meldingen te zien nadat je de groepsuitnodiging hebt geaccepteerd.

Groepsmeldingen beheren

Groepsmeldingen beheren

1. Ga naar je Periscope-profiel.
  2. Selecteer Groepen.
  3. Ga naar een groep en zet de gewenste meldingen aan of uit.