Skip to main content

Cara menyahaktifkan akaun >x< anda

Cara menyahaktifkan akaun anda

Berehat daripada >x<? Kami faham. Kadangkala bagus untuk menarik diri daripada segala yang berlaku. Atau jika anda ingin berehat secara kekal, kami juga boleh membantu anda. Ikut arahan langkah demi langkah tentang cara menyahaktifkan—atau memadam—akaun >x< anda.

  • Menyahaktifkan berbanding dengan memadamkan akaun >x< anda
  • Menyahaktifkan akaun >x< anda
  • Memadam akaun >x< anda
  • Perkara paling penting diketahui sebelum menyahaktifkan akaun anda
  • Cara menyahaktifkan akaun anda
  • Soalan Lazim Penyahaktifan
  • Menyahaktifkan akaun >x< anda adalah langkah pertama untuk memadamkan akaun anda secara kekal. Penyahaktifan berlangsung selama 30 hari Jika anda tidak mengakses akaun anda dalam tempoh penyahaktifan 30 hari ini, akaun anda akan dipadamkan dan nama pengguna anda tidak lagi dikaitkan dengan akaun anda.

Cara menyahaktifkan akaun anda
  1. Ketik ikon menu navigasi, kemudian ketik Tetapan dan privasi.

  2. Ketik Akaun anda, kemudian ketik Nyahaktifkan akaun anda.

  3. Baca maklumat penyahaktifan akaun, kemudian ketik Nyahaktif.

  4. Masukkan kata laluan anda apabila digesa dan ketik Nyahaktif.

  5. Sahkan bahawa anda ingin meneruskan dengan mengetik Ya, nyahaktifkan.


Jika anda mendapati diri anda merindui >x< dan kurang 30 hari telah berlalu, cuma log masuk dan ikut langkah ini untuk mengaktifkan semula akaun anda.

Langganan dan penyahaktifan akaun

Tindakan menyahaktifkan akaun >x< anda tidak membatalkan langganan >x< secara automatik. Jika anda mempunyai langganan berbayar aktif (contohnya >x< Premium, Super Ikut) yang dibeli melalui aplikasi >x<, langganan tersebut akan kekal aktif. Anda boleh mengurus langganan tersebut melalui platform asal yang digunakan untuk membuat langganan. Langganan yang dibeli di >x<.com akan dibatalkan secara automatik selepas anda menyahaktifkan akaun anda.

Cara membatalkan langganan >x< Premium

Cara membatalkan langganan Super Ikut

Soalan Lazim Penyahaktifan

  • Sepanjang tempoh penyahaktifan 30-hari ini, mesej langsung anda tidak akan dipadam. Apabila tempoh penyahaktifan tamat dan akaun anda telah dipadam, mesej langsung yang anda telah hantar juga akan dipadamkan.