Engelleme özelliğini kullanma konusunda bilmeniz gereken önemli noktalar:
- Gönderileriniz herkese açık olarak ayarlanmışsa engellediğiniz hesaplar gönderilerinizi görebilir. Ancak gönderilerinizle etkileşime giremezler (beğenme, yanıtlama, repost etme vb.).
- Engellediğiniz hesaplar sizi takip edemediği gibi, siz de engellediğiniz bir hesabı takip edemezsiniz.
- Takip etmekte olduğunuz bir hesabı engellemek, o hesabın takibini bırakmanıza (onun da sizi takip etmeyi bırakmasına) neden olur. Engellediğiniz hesabın engelini kaldırmaya karar verirseniz, o hesabı yeniden takip etmeniz gerekir.
- Gönderileriniz korumalı olarak ayarlanmışsa yalnızca takipçilerinize gösterileceğinden engellenen hesaplar gönderilerinizi göremez.
- Engellenen hesaplar, engellendiklerine ilişkin bir bildirim almaz. Ancak engellenen hesap kendisini engelleyen bir hesabın profilini ziyaret ettiğinde, engellendiğini görür (bu yönüyle sessize alma fonksiyonuna benzemez çünkü sessize alınan hesaplar, sessize alındıklarını görmez).
- Engellediğiniz hesaplardan veya engellediğiniz hesapların başlattığı sohbetlerde sizden bahseden ancak takip etmediğiniz hesaplardan bildirim almazsınız. Ancak engellediğiniz bir hesabın başlattığı sohbetlerde sizden bahseden ve takip de ettiğiniz hesaplardan gelen bildirimleri görürsünüz. Tüm bahsedenlerinizi görüntülemek isterseniz, bunun için kullanıcı adınızı arayabilirsiniz.
Engellenmiş hesaplar şunları yapamaz:
- Gönderilerinizle etkileşim kurma, gönderilerinizi beğenme, yanıtlama, yeniden gönderme vb.
- Sizi takip edemezler.
- Size Direkt Mesaj gönderemezler.
- >x< hesabınızı listelerine ekleme
- Sizi bir fotoğrafta etiketleyemezler.
Engellenen hesaplara ait gönderiler zaman akışınızda gösterilmez. Ancak zaman tünelinizde aşağıdakilere ilişkin gönderiler veya bildirimler görebilirsiniz:
- Takip ettiğiniz diğer kişilerin, engellediğiniz hesaplardan bahsettiği gönderiler.
- Engellediğiniz hesapla birlikte sizden de bahseden gönderiler.
Bir gönderiden engellemek için:
Engellemek istediğiniz hesabın bir gönderisinin üst kısmındaki simgesine dokunun.
Engelle öğesine ve ardından doğrulamak için Engelle öğesine dokunun.
Profilden engellemek için:
Engellemek istediğiniz hesabın profil sayfasına gidin.
Daha fazla simgesine dokunun
Engelle öğesine ve ardından doğrulamak için Engelle öğesine dokunun.
Bir kullanıcıyı engelleyip engellemediğimi nasıl öğrenirim?
Engellediğiniz bir hesabın profilini ziyaret ettiğinizde, Takip Et butonu yerine Engellendi butonu görüntülenir.
Engellediğiniz bir hesabın gönderileri, profilini ziyaret ettiğinizde gizlenir. Ancak ilgili hesabın gönderilerini görmek için Evet, profili görüntüle butonuna tıklayabilirsiniz.

Bir >x< hesabının engelini kaldırmak için
- Engellenen hesabın profilini >x<'te ziyaret edin.
- Engellendi butonuna tıklayın veya dokunun.
- iOS İçin >x<'te Engeli kaldır ve Android İçin >x<'te Evet öğesini seçerek hesabın engelini kaldırmak istediğinizi doğrulayın.
Daha fazla kaynak
Sizi engelleyen bir hesabı yine de bildirebilirsiniz. Ancak hesabın gönderileri korumalı olarak ayarlanmışsa ve siz de hesabı takip etmiyorsanız hesabın gönderilerini bildiremezsiniz.
Bazen diğer hesapları engellemenin doğru çözüm olmadığını görebilirsiniz; bu ya çok ileri gitmek olur ya da >x< deneyiminizi değiştirmek için yeterli olmaz. >x< deneyiminizi iyileştirmek için yapabileceğiniz diğer işlemler hakkında daha fazla bilgi alın.