Bir ekip üyesi kendi >x< hesabıyla >x< Pro'e giriş yaptığında solda gezinti simgelerinin listesini görür. Accounts (Hesaplar) simgesine tıklayıp Accounts (Hesaplar) sütununu genişlettiğinde paylaşılan hesaplarını görür. Ekip üyeleri kendi hesaplarında giriş onaylamayı açarak hesaplarını (ve >x< Pro'lerindeki ek hesapları) güvende tutabilirler.
Hesap sahibi, ekipler özelliği ile şifresini başkalarıyla paylaşmak zorunda kalmadan kişilere hesap erişimi verebilir.
Hesap Sahibi
- Şifre, telefon numarası ve giriş onaylama ayarlarını yönetebilir.
- Diğer kişilere yönetici veya katkıda bulunan olarak hesaba erişim daveti gönderebilir.
- Ekip hesabı adına eylemlerde bulunabilir (postleme, repostleme, Direkt Mesaj gönderme, beğenme vb.), postleri daha sonra göndermek üzere planlayabilir, liste ve koleksiyonlar oluşturabilir.
- Yönetici
- Diğer kişilere yönetici veya katkıda bulunan olarak hesaba erişim daveti gönderebilir.
- Ekip hesabı adına eylemlerde bulunabilir (postleme, repostleme, Direkt Mesaj gönderme, beğenme vb.), postleri daha sonra göndermek üzere planlayabilir, listeler ve koleksiyonlar oluşturabilir.
- Katkıda Bulunan
- Ekip hesabı adına eylemlerde bulunabilir (postleme, repostleme, Direkt Mesaj gönderme, beğenme vb.), postleri daha sonra göndermek üzere planlayabilir, listeler ve koleksiyonlar oluşturabilir.
Hesap işlemleri istemciye göre farklılık gösterebilir. >x< Pro'i nasıl kullanmaya başlayacağınızla ilgili yönergeler için aşağıdaki makaleye göz atın:
Erişimini paylaşmak istediğiniz hesapla >x< Pro'e giriş yapın.
Gezinti çubuğunda Accounts (Hesaplar) öğesine tıklayın. Manage team (Ekibi yönet) sütunu görüntülenir.
Add a team member (Ekip üyesi ekle) alanında, davet etmek istediğiniz kişinin @kullanıcı adını yazın.
Authorize (İzin ver) öğesine tıklayın. Birine yetki verdiğinizde, bu kişi bir e-posta, >x< Pro'inin Accounts (Hesaplar) panelinde bir davet ve bir anlık bildirim alır.
Yeni ekip üyesinin, paylaşılan hesabı kullanmaya başlaması için daveti kabul etmesi gerekir.
Ekibi yönetme
Şifre, telefon numarası ve giriş onaylama ayarlarını yalnızca paylaşılan hesabın sahibi yönetir.
Hem sahipler hem de yöneticiler ekibi yönetebilir.
>x< Pro'ten giriş yapmış durumdayken gezinti çubuğunda Accounts (Hesaplar) öğesine tıklayın.
Yönetmek istediğiniz hesabı seçin.
Ekip üyelerinin listesini açmak için Manage team (Ekibi yönet) öğesine tıklayın.
Rolünü değiştirmek istediğiniz kişiyi bulun ve Change role (Rolü değiştir) öğesine tıklayın.
Contributor (Katkıda Bulunan), Admin (Yönetici) veya Remove from team (Ekipten çıkar) öğesini seçin.
Confirm (Onayla) öğesine tıklayarak seçiminizi doğrulayın.
Bir ekibe katılmak üzere davet edildiğinizde e-posta bildiriminin yanı sıra X Pro hesabınızda bir bildirim alırsınız.
>x< Pro'ten, gezinti çubuğunda Hesaplar (Accounts) öğesine tıklayın.
Teaminvitations (Ekip davetleri) sekmesini seçin. Burada, katılmak üzere davet edildiğiniz ekibin >x< hesabını görürsünüz.
Accept (Kabul et) seçeneğini belirleyerekekibe katılın veya Decline (Reddet) seçeneğini belirleyerek daveti reddedin.
Kabul ederseniz, o hesap Accounts (Hesaplar) sekmesinde ve New Post (Yeni Post) panelinizde görünür.
Ekibin bir üyesi olarak Postleyebilir, Direkt Mesaj gönderebilir, beğenebilir ve repostleyebilirsiniz. Şifreyi değiştiremez veya hesap ayarlarını yönetemezsiniz.
Kendinizi ekipten çıkarma
Artık bir ekipte olmak istemiyorsanız, kendinizi o ekipten çıkarabilirsiniz.
Gezinme çubuğundaki Accounts (Hesaplar) öğesine tıklayın.
Ekibinden çıkmak istediğiniz hesabı seçin.
Leave team (Ekipten ayrıl) öğesine tıklayın.
Leave (Ayrıl) öğesine tıklayarak seçiminizi onaylayın.
x.com adresindeki Gizlilik ve güvenlik ayarlarınızın Ekipler için >x< bölümünde, sizi kimlerin bir ekibe davet edebileceğine ilişkin ayarlarınızı değiştirebilirsiniz.