Skip to main content

Slik slår du på posisjonsangivelse for en melding

Du kan ta med posisjon for meldinger du skriver på >x< for Android, >x< for iOS, >x<.com eller på andre mobilapper. Eksempel: Du kan ta med ekstra posisjonsopplysninger ved å legge til en generell posisjonsetikett som for eksempel «Bryggen i Bergen». På en del steder kan du på >x< for iOS og >x< for Android merke meldingen med navnet på en virksomhet, et landemerke eller annet interessepunkt. Disse posisjonene leveres av Foursquare og Yelp.

Hvis du bruker >x< for Android eller >x< for iOS, kan meldingen også inneholde din nøyaktige posisjon (dvs. GPS-koordinatene dine). Disse skaffes via >x<-API-en i tillegg til posisjonsangivelsen du velger. Du finner mer informasjon nedenfor.

Bruk av nøyaktig posisjon

Slik slår du på posisjonsangivelse for meldingene:

  1. Når du har slått på nøyaktig posisjon på enheten, skriver du en melding på vanlig måte. Hvis du ikke har brukt posisjon før i meldingene, kan du få spørsmål om du vil slå på funksjonen.

  2. Trykk på posisjonsikonet i meldingsruten for å få en liste med steder du kan velge.

  3. Velg posisjonen eller stedet du vil ha med i meldingen.

  4. Hvis du legger ved et bilde du har tatt med appkameraet og trykker på posisjonsikonet, blir din nøyaktige posisjon (bredde- og lengdegrad) tatt med i meldingen, og kan finnes via API-en.

  5. I eldre versjoner av >x< for iOS vil meldingen alltid inneholde både stedsnavnet du valgte, og enhetens nøyaktige posisjon (som kan finnes via API-en) når du skriver en melding.

  6. Neste gang du skriver på >x<-appen på samme enhet, vises din generelle posisjon automatisk i meldingen, ved bruk av din nåværende posisjon. I >x< for iOS-versjoner før 6.26 tas din nøyaktige posisjon automatisk med i meldingen (og kan finnes via API-en) sammen med den generelle posisjonen.

Slik slår du av posisjon i meldingene:

  1. Trykk på ikonet for å skrive en ny melding.

  2. Trykk på posisjonsikonet for å åpne rullegardinlisten med steder.

  3. Din nåværende posisjon vil være markert. Trykk på krysset øverst til venstre for å fjerne posisjonen fra meldingen. Posisjonen vil ikke vises i fremtidige meldinger inntil du legger den til igjen i en melding.

Noen steder kan du merke en melding med en virksomhet, et landemerke eller annet interessepunkt. Disse stedene leveres av Foursquare og Yelp. Hvis du syns at en >x<-melding er støtende, kan du rapportere den til >x< ved å følge instruksene her.