Wanneer een teamlid zich aanmeldt bij >x< Pro met een eigen >x<-account zien ze aan de linkerkant een lijst met navigatie-iconen. Klik op het icoon Accounts om de kolom Accounts uit te vouwen en de gedeelde accounts te zien. Teamleden kunnen inlogverificatie voor hun eigen account inschakelen als beveiliging voor hun account (en eventuele aanvullende accounts in hun >x< Pro).
Met de teamfunctionaliteit kan de owner van een account anderen toegang tot het account verlenen zonder zijn of haar wachtwoord te delen:
Owner
- Beheert het wachtwoord, het telefoonnummer en de instellingen voor inlogverificatie.
- Kan anderen uitnodigen om admin of contributor te worden voor het account.
- Kan acties uitvoeren uit naam van het teamaccount (posten, reposten, privéberichten versturen, als leuk markeren, enzovoort), posts plannen, lijsten opstellen en verzamelingen maken.
- Admin
- Kan anderen uitnodigen om admin of contributor te worden voor het account.
- Kan acties uitvoeren uit naam van het teamaccount (tweeten, retweeten, privéberichten sturen, als leuk markeren enzovoort), posts plannen, lijsten opstellen en verzamelingen maken.
- Contributor
- Kan acties uitvoeren uit naam van het teamaccount (tweeten, retweeten, privéberichten sturen, als leuk markeren enzovoort), posts plannen, lijsten opstellen en verzamelingen maken.
Het verschilt per client welke acties je kan ondernemen. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies over hoe je met >x< Pro aan de slag kan:
Log in bij >x< Pro met het account dat je wil delen.
Klik op Accounts in de navigatiebalk. Een kolom Team beheren wordt getoond.
Typ in het veld Add a team member de @gebruikersnaam van de persoon die je wil uitnodigen.
Klik op Authorize. Nadat je mensen hebt geautoriseerd, ontvangen ze een e-mail, een uitnodiging in het venster Accounts van hun >x< Pro en een pushmelding.
Nieuwe teamleden moeten de uitnodiging accepteren voordat ze het gedeelde account kunnen gebruiken.
Een team beheren
Alleen de eigenaar van het gedeelde account beheert het wachtwoord, het telefoonnummer en de instellingen voor inlogverificatie.
De eigenaren en beheerders kunnen het team beheren.
Klik in >x< Pro op Accounts in de navigatiebalk als je ingelogd bent.
Selecteer het account dat je wil beheren.
Klik op Manage team om de lijst met teamleden te openen.
Ga naar de persoon van wie je de rol wil wijzigen en klik op Change role.
Selecteer Contributor, Admin of Remove from team.
Klik op Confirm om je keuze te bevestigen.
Als je wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een team, ontvang je hiervan een e-mailmelding en een melding in je X Pro-account.
Klik vanuit >x< Pro in de navigatiebalk op Accounts.
Selecteer het tabblad Teamuitnodigingen. Hier zie je het >x<-account van het team waarvoor je bent uitgenodigd.
Selecteer Accepteren omdeel uit te maken van het team, of klik op Weigeren om de uitnodiging af te wijzen.
Als je de uitnodiging accepteert, wordt het account weergegeven op het tabblad Accounts en in het vak New Post.
Als lid van een team kan je Posts plaatsen, reposten en als leuk markeren, en privéberichten sturen. Je bent niet gemachtigd om het wachtwoord te wijzigen of accountinstellingen te beheren.
Jezelf uit een team verwijderen
Als je niet meer in een team wil zitten, kan je jezelf uit dat team verwijderen.
Klik in de navigatiebalk op Accounts.
Selecteer het account waarvoor je jezelf uit het team wil verwijderen.
Klik op Leave team.
Bevestig je keuze door te klikken op Leave.
In het gedeelte >x< voor teams van je instellingen voor Privacy en veiligheid op x.com kan je de instellingen wijzigen die bepalen wie je kan uitnodigen voor een team.