Skip to main content

Over >x<-lijsten

Lijsten van >x< gebruiken

Met Lijsten van >x< kan je de posts die je op je tijdlijn ziet aanpassen, organiseren en prioriteren. Je kan ervoor kiezen je aan te sluiten bij Lijsten op >x< die door anderen zijn gemaakt, of je kan in je eigen account zelf Lijsten maken van andere accounts op groep, onderwerp of interesse. Als je de tijdlijn van een Lijst bekijkt, zie je alleen posts van de accounts in die Lijst. Je kan je favoriete Lijsten ook vastzetten bovenaan je tijdlijn zodat je nooit een post hoeft te missen van de accounts die het belangrijkst voor je zijn.

Op de tijdlijn van de Startpagina op in de >x< voor iOS- en Android-app zie je mogelijk een melding Nieuwe Lijsten ontdekken. Als we een Lijst aanbevelen die je interessant vindt, tik je gewoon op Volgen. In de prompt kan je ook op Meer weergeven tikken om door de pagina Lijsten ontdekken te lopen. Dan laten we je nog meer Lijsten zien waarvan we denken dat je ze misschien wil volgen. Je kan ook zoeken naar andere lijsten met behulp van het zoekvak aan de bovenkant van de pagina.

We laten daarnaast aanbevelingen uit de Lijsten die je volgt zien in je tijdlijn 'Voor jou'.

Een Lijst maken
  1. Tik in het bovenste menu op je profielafbeelding.

  2. Tik op Lijsten.

  3. Om een nieuwe Lijst te maken, tik je op het pictogram Nieuwe Lijst

  4. Geef een naam en een korte beschrijving op voor je Lijst. Lijstnamen mogen niet langer zijn dan 25 tekens en mogen niet met een cijfer beginnen. De standaardinstelling voor je Lijst is Openbaar (iedereen kan de Lijst volgen). Als jij alleen zelf toegang wil hebben tot je Lijst, sleep je de schuifregelaar naast Afgeschermd naar aan.

  5. Tik op Gereed.

Personen toevoegen aan of verwijderen uit je lijsten
  1. Tik in het bovenste menu op je profielafbeelding.

  2. Tik op Lijsten.

  3. Tik op de Lijst die je wil bewerken.

  4. Tik op Leden.

  5. Tik op het pictogram meer in het profiel van een account.

  6. Tik op de accounts die je wil toevoegen of schakel het selectievakje uit bij de accounts die je van de Lijst wil verwijderen.

Bekijken in welke Lijsten je bent opgenomen

Op je tabblad Lijsten kan je bekijken in welke Lijsten jij bent opgenomen.

  1. Tik in het bovenste menu op je profielpictogram.

  2. Tik op Lijsten.

  3. Tik op het pictogram Meer.

  4. Tik op Lijsten waarop jij staat.

    LET OP: als je jezelf van een Lijst wil verwijderen, moet je de maker van die Lijst blokkeren.

Jezelf van een Lijst verwijderen

Op je tabblad Lijsten kan je bekijken in welke Lijsten jij bent opgenomen. Als je jezelf van een Lijst wil verwijderen, moet je de maker van die Lijst blokkeren volgens de onderstaande aanwijzingen:

  1. Tik in het bovenste menu op je profielpictogram.

  2. Tik op Lijsten.

  3. Tik op het pictogram Meer.

  4. Tik op Lijsten waarop jij staat.

  5. Tik op de Lijst waarvan je jezelf wil verwijderen

  6. Tik op het pictogram Meer naast de knop Delen.

  7. Tik op Blokkeren naast de gebruikersnaam van het profiel (@GEBRUIKERSNAAM)


Een Lijst delen

1. Ga naar de Lijst die je wil delen.

2. Gebruik het pictogram Delen (op iOS, het web en Android) rechtsbovenaan op de detailpagina van de Lijst en kies een van de volgende opties:

  • Lijst-URL kopiëren
  • Verzenden via privébericht
  • Dit posten

post van een Lijst bekijken

  1. Ga naar je tabblad Lijsten.
  2. Klik of tik op de Lijst die je wil bekijken.
  3. Je ziet nu een tijdlijn met posts van de accounts die zijn opgenomen in die Lijst.

Lijsten bewerken of verwijderen

  1. Ga naar je profielpagina.
  2. Klik of tik op het tabblad Lijsten.
  3. De Lijsten die je hebt gemaakt en de Lijsten van mensen die je volgt, kan je bekijken onder het tabblad Volgen.
  4. Klik of tik op de Lijst die je wil bewerken of die je wil verwijderen uit de Lijsten die je hebt gemaakt. Klik of tik op Bewerken om de details van je Lijst bij te werken.
  5. Klik op Lijst bewerken als je personen wil toevoegen aan of verwijderen van je Lijst en selecteer vervolgens Leden beheren. Voeg leden toe door gebruik te maken van het zoekvak en verwijder leden om ze volledig van de Lijst te verwijderen.
  6. Klik of tik op Lijst verwijderen om een Lijst te verwijderen.

Lijsten van anderen volgen

  1. Tik op het pictogram Meer in het profiel van een account.
  2. Tik op Lijsten weergeven.
  3. Selecteer de Lijst die je wil volgen.
  4. Klik of tik op de pagina Lijst op Volgen om de Lijst te volgen. Je kan Lijsten volgen zonder de individuele accounts in die Lijst te volgen.

Lijsten toevoegen aan/verwijderen uit je tijdlijn

  1. Ga naar het menu van je profielpictogram.
  2. Klik of tik op Lijsten.
  3. De Lijsten die jij hebt gemaakt en de Lijsten van anderen die je volgt worden weergegeven.
  4. Tik op het pictogram om een Lijst aan je tijdlijn toe te voegen. Deze verschijnt rechts van je tijdlijnen 'Voor jou' en 'Volgend'.
  5. Je kan een Lijst verwijderen door onder Vastgemaakt op het pictogram te tikken om de highlight van de punaise te verwijderen. De Lijst wordt dan uit je tijdlijn verwijderd. (Let op: hierdoor wordt de Lijst niet permanent verwijderd.)

Vastgemaakte Lijsten opnieuw rangschikken

  1. Ga naar het menu van je profielicoon.
  2. Klik of tik op Lijsten.
  3. De Lijsten die jij hebt gemaakt en de Lijsten van anderen die je volgt worden weergegeven.
  4. Klik of tik op Bewerken.
  5. Druk op het icoon Rangschikken rechts van de Lijst-cel, hou deze vast en sleep de Lijst naar de gewenste plek.
  6. Klik op Gereed om de nieuwe volgorde op te slaan. Je veranderingen worden in de tijdlijn van je startpagina weergegeven.

Een Lijst rapporteren


Ontdek hoe je een Lijst rapporteert in geval van beledigend gedrag.