Zodra je deze instelling inschakelt, wordt deze voor je account op alle platforms ingeschakeld. Zo stel je de herinnering in:
Selecteer Accountmenu (je profielafbeelding aan de linkerbovenkant van de tijdlijnweergave).
Selecteer Instellingen en privacy.
Selecteer Toegankelijkheid, weergave en talen.
Selecteer Toegankelijkheid.
Selecteer in de sectie Media het selectievakje voor Herinnering voor afbeeldingsbeschrijving ontvangen.

Als je nu de volgende keer een post probeert te plaatsen met een of meer afbeeldingen waarvan een beschrijving ontbreekt, krijg je de onderstaande herinnering.

Als je Een beschrijving toevoegen, selecteert, opent het veld 'afbeeldingsbeschrijving' en kan je je beschrijving maken. Als je Deze keer niet selecteert, wordt je post zonder afbeeldingsbeschrijving geplaatst.